Lening keuken

Lening keuken? Bent u van plan om geld te lenen voor uw nieuwe keuken? Hoe werkt het lenen bij een keuken?

Lees meer over het lenen en vraag de

Klik hier voor gratis luxe keukenmagazines >>>

Hier op www.lening.nl vind u alle informatie die u nodig heeft voor het geld bijlenen van een keuken. Ook vindt u hier handige tips en weetjes over een lening op een keuken.

Omdat een keuken een plek is in uw huis die veel gebruikt wordt, is het wel fijn als u zich prettig voelt op deze plek. Alleen kost het vaak wel veel geld om een nieuwe keuken aan te schaffen. Een korte inleiding over de mogelijkheden van het lenen van geld voor een keuken.

Ongeveer een op de drie mensen heeft wel een vorm van een lening op hun gekochte nieuwe keuken. De hypotheek is de meest voorkomende vorm. Laat u van te voren wel goed informeren over de voorwaarden hiervan.

Op deze pagina vind u meer informatie over het lenen bij een keuken en een aantal belangrijke zaken waar u op kunt letten bij het lenen voor een keuken.

lening keuken werkwijze

Lening keuken

Lening voor keukens? Hoe zit een lening voor een keuken precies in elkaar? Van plan om een keuken te kopen, alleen heeft u het bedrag nog niet bij elkaar? Wanneer u extra geld nodig heeft voor een nieuwe keuken zijn er verschillende manieren om geld te lenen.

Via een bank, een financieringspartij, familie en natuurlijk bij een aantal keukenwinkels zelf (keuken leasen). Als eerste bekijkt u welk bedrag u nodig heeft voor uw nieuwe keuken.

Een aantal huishoudens financieren de keuken compleet. Er zijn echter veel huishoudens die slechts een deel bijlenen, omdat de keuken die ze gezien hebben vaak iets aan de prijzige kant is.

Het kan zo zijn dat u net dat beetje geld tekort komt om uw droomkeuken te kopen. Neem bijvoorbeeld de droomkeuken van € 10.000,- en u heeft zelf € 7.500,- gespaard voor de nieuwe keuken. De resterende € 2.500,- is meestal handig bij te lenen voor de keuken.

Het is aan te raden dit goed uit te zoeken om voor onaangename verrassingen te komen staan. Kijk ook goed naar alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van lening. Vergelijk de rente percentages, de voorwaarden en de betrouwbaarheid van de kredietverstrekkers.

Zo voorkomt u ook dat u teveel rente betaald. Niemand wil namelijk teveel betalen, toch?

Voordat u bij een keukenzaak een lening afsluit kan het handig zijn om te kijken of het bedrijf is aangesloten bij de CBW. Dit kan u voordeel opleveren in geval van een geschil. Het kan handig zijn, maar is niet perse noodzaak.

Het is namelijk zo dat als een keukenzaak is aangesloten bij het CBW, ze aan een aantal eisen moeten voldoen. U bent dan verzekerd van een garantieperiode van 2 jaar op uw keuken, sommige keukenwinkels plakken daar zelf nog 2/3 jaar bij op. Ook moet de keukenzaak zich houden aan de aanbetalingsregeling van CBW.

Door deze regels waar de keukenzaak zich aan moet houden bent u verzekerd van een goede samenwerking met de keukenzaak en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Lening keuken werkwijze

Er wordt natuurlijk vaak gekeken bij het BKR of u nog wel bij kunt lenen voor een nieuwe keuken. Als dit positief is kunt u na deze controle kunt u vrij snel geld krijgen voor de nieuwe keuken en is de keuken vrijwel meteen al van u.

Let wel op dat het bedrag binnen een bepaalde periode terug moet worden betaald, anders komt u de volgende keer niet meer in aanmerking bij het BKR.

Om extra geld bij te lenen voor een nieuwe keuken zijn vaak geen lastige constructies nodig:

 • Kies allereerst uw nieuwe keuken
 • Kies het bedrag dat u wilt lenen
 • Bekijk en bepaal de looptijd van de lening.
 • Kies de meest gunstige financieringsvorm (financiering, hypotheek, bank, lenen van bekende etc)
 • Geniet maximaal van uw nieuwe keuken

Tip: let er goed op wat voor een lening u aanvraagt. Bij een bank of kredietverstrekker kunt u vaak kiezen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Dat is anders bij een persoonlijke lening – hier heeft u een vast bedrag die u binnen een bepaald aantal jaar afbetaald.

Bij een doorlopend krediet kunt u elke keer geld lenen totdat u aan het maximale leenbedrag zit. Wanneer u dan weer wat van de lening heeft afbetaald, kunt u weer opnieuw geld lenen.

Keuken financiering

Om een keuken of een deel van de keuken te financieren kunt u bij diverse partijen terecht. De bekendste financierende partij is Santander. Voor de relatief lage bedragen die u wilt lenen is het niet van belang of u wel of niet een BKR registratie heeft. Een BKR registratie kan positief zijn maar ook negatief.

Wanneer u een lening afsluit komt die lening in het database bij de BKR. Indien u alles op tijd betaald behoudt u de positieve registratie.

Betaalt u niet op tijd? Dan kunt u een negatieve registratie krijgen. Met een negatieve registratie is het erg moeilijk om ooit nog een lening af te sluiten.

Wanneer de afgesloten lening afbetaald is blijven uw gegevens nog 5 jaar in het database van het BKR. Na de 5 jaar verdwijnen uw gegevens. Let wel; Informeer altijd naar de voorwaarden want geld lenen kost altijd geld.lening keuken bkr registratie

Voorbeeld lening keuken

De gemiddelde keukenprijs van alle verkochte keukens ligt om en nabij de € 6.000,-. We gaan bij dit bedrag uit van een lening voor het volledige bedrag met de langste termijn bij Santander. Over een periode van 120 maanden betaald u € 76,- per maand.

Hier wordt een rentepercentage van 9.30% gerekend. Het is natuurlijk mogelijk om de periode van de keukenlening te verkorten en daarmee per maand meer te betalen.

Ook is het mogelijk om een deel van het bedrag voor de keuken te lenen. Logischerwijs wordt het te betalen bedrag per maand daardoor ook verlaagd.

Voorbeeld:

Prijs Keuken: € 6.000,-
lengte: 120 maanden.
Kosten per maand: € 76,-
De rente %: 9.30%
Het uiteindelijk bedrag:  € 9.092,-

Het verschil:  € 3.092,-

Tip: kijk uit met (teveel) geld lenen. Geld lenen kost immers geld. Het is en blijft een lening. Denk er daarom goed over na of u wel een lening aan moet gaan of niet. Lees de voorwaarden goed en denk goed over de gevolgen van een lening.

Het is belangrijk dat u hier goed bij stil staat en een verstandige en vooral realistische beslissing neemt. U wilt niet voor onaangename verassingen komen te staan. Let op geld lenen kost geld!

Lening keuken, waarom?

U kunt verschillende redenen hebben om een lening aan te vragen voor een keuken. Wanneer uw keuken bijvoorbeeld aan het slijten is, is het prettig om uw keuken te kunnen vervangen. Of u heeft al heel lang dezelfde keuken en bent een keer aan wat anders toe, er zijn genoeg redenen om een keuken te vervangen!

Ook zou het een reden kunnen zijn wanneer u niet al te veel geld heeft waar u bij kunt om dan een lening te starten, waardoor u als er iets kapot gaat het kunt vervangen.

Echter is een keuken vaak een dure aankoop en er zijn maar weinig mensen die zo´n groot geldbedrag kunnen missen. Dan is het dus handig dat u een bedrag kunt lenen om toch uw keuken te kunnen renoveren of vervangen. Een lening zou u eigenlijk kunnen zien als een achteraf spaarsysteem.

Kosten nieuwe keuken beperken

Soms is de koop van een nieuwe keuken niet uit te stellen. Het is dan handig dat u kunt terugvallen op een lening (gedeeltelijk of volledig). Toch is een lening vaak niet de eerste keuze. Om de kosten van de lening zo laag mogelijk te houden, zou u de kosten voor de nieuwe keuken allereerst al kunnen beperken. Hier zijn enkele manieren voor;

 • Neem uw huidige keukenapparatuur (mits deze nog werken) mee en neem geen nieuwe keukenapparaten;
 • Luxe is fijn, maar niet altijd nodig: wanneer u uw apparaten moet vervangen, neem dan niet gelijk de duurste en meest luxe apparaten. Neem alleen wat u echt nodig heeft;
 • Kijk naar een showroomkeuken. Zo heeft u vaak een luxe keuken tegen een zeer scherpe prijs;
 • Behoud dezelfde opstelling: het veranderen van de opstelling kan hoge kosten met zich mee brengen. Dit komt doordat er dan leidingen verlegd moeten worden;
 • Vraag offertes aan van verschillende keukenzaken. Zo kunt u de offertes met elkaar vergelijken en de goedkoopste uit kiezen;
 • Vervang alleen wat vervangen moet worden: bekijk de mogelijkheden om uw keuken te renoveren. Zijn alleen de keukenfronten aan vervanging toe omdat bijvoorbeeld de lak is beschadigd? Vervang dan enkel en alleen de keukenfronten.

Budget planner

Wat kunt u met uw budget? Bekijken wat u toekomstige keuken gaat kosten? Maak gebruik van de geheel gratis budget planner, zo krijgt u een beeld van wat een keuken gemiddeld kost en wat u met uw huidige budget kunt. Of wat u eventueel bij zou moeten lenen.

U krijgt direct een prijsindicatie van uw droomkeuken zal gaan kosten. Hiermee weet u precies wat er financieel van u verwacht wordt bij het kopen van een nieuwe keuken. Ga naar de planner en probeer het nu ook zelf uit.

Lening keuken

Vergelijk de Top 3 goedkoopste keukens >>> met een lening –

 

of bekijk hier direct de goedkoopste keukens >>.